fredag, mai 12, 2006

Sint Maarten








Hei! Vi ligg no paa St. Martin og er klar for Atlanteren igjen. Har lasta ombord 450 liter diesel og tilsvarande vatn. Noko anna er det og vorte. Mest sannsynleg kastar vi loss i morgon laurdag 13.mai, og kursar primaert pa Azorene. Truleg maa vi segla i en boge nordover for ikkje aa faa for mykje vindstille. Det vil vise seg.
Alle er ved godt mot og vi hadde ein grei seglas opp hit. Det var mykje regn, noko som la ein dempar paa sight-seeinga. Men vi vitja St. Kitts, Eustatia og Saba foer vi kom opp hit. Spesielt Saba var noko aa sjaa. Ei klippeoy utan nemneverdig hamn. Folk budde oppe i 3-400 meters hoegde paa den vetle flekken. Kjetil fekk dykka ein del, og vi alle var paa fleire fotturar, med stigning opptil 900 meter.
Det har vorte litt hektisk dei siste dagane, og dessutan er det godt over 30 grader ute, med andre ord: eg har ikkje hatt tid til aa skrive reisebrev! Vi faar sjaa paa turen.
Skal helse ifraa bror min Kjetil og Jan Berntsen ifraa Uskedalen.
Det hadde vore fint om nokon sende melding over satelitt-telefonen (iridium.com).

Legg ved nokre bilete: Dei fleste er ifraa Saba. Elles er det eit par med den gamle og nye jolla, den gamle blir slept til skipskyrkjegarden. Vi fekk ogsaa teke bilete av yachtg'n til Sylvester Stallone! (den faar kome seinare, fekk tekniske problem her. likeins ser det ut til at bilete av den nye jolla har lagt seg oppaa port-smaking saman med fam. Helle i Porto!!)