torsdag, juni 16, 2005

Info om turen

S/Y FATUHIVA
Hero 114-38 feet
Homeport: Uskedalen/Kvinnherad-Norway
MMSI:257970130
Reg.nr.: LK 2437
Owner/skipper: Bjarne Lilleaas
VHF: LK2437
SSB: LA7WZ/MM
Mobile phone: 004791345010
Satellite phone: (00)881631575576
Data: (00)881693307576
SMS-messages via: www.iridium.com
Homepage: www.fatuhiva.blogspot.com
Norwegian e-mail: bj.lilleaas@c2i.net

To whom it may concern:

Her følgjer litt info om turen vår. Vi,er altså medeigar og styrmann Mette Berit Lauvsnes og ektemann gjennom 29 år, Bjarne skipper.

Fortøyningane blir kappa fredag 17.juni 2005 kl. 17.15. Neste destinasjon er Inverness i Skottland. Veret vil sjølsagt avgjere framdrifta og evt.”nødhamner” på vegen. Vidare tek vi oss over den kjende Loch Ness gjennom Caledonien-kanalen. Deretter til Dublin i løpet av ei vekes tid (3.juli). Her hoppar dottera vår, Marte , og syster til Mette, Anne, av. Eldste guten, Åsmund, har då nett mønstra av og reist heim ifrå Glasgow.

Så går ferda vidare ned Irskesjøen med fleire stopp, men innan 15/7 skal vi vere på plass i Falmouth i Sør England. Her kjem Nina og Per Solberg ombord og skal vere med oss eit par vekes tid over Biscaya og til Nord Spania.

På turen hit har vi truleg hatt følgje av søsterbåten IDA med familien Helle ifrå Rosendal. Det skal bli veldig kjekt. Dei har og vore i Skottland og Irland tidlegare.

Vi blir verande i Spania og Portugal til omlag 15/9. Då set vi kursen for Madeira. Det er meininga at Reidar Sviggum og Ivar Hansen, to kjenningar ifrå Gol, tek hyre her for avreise til Kanariøyane rundt 1/10.
Det blir så cruising rundt på diverse øyar her fram til start på ARC-regattaen, Las Palmas 20/11.
Er vi heldige vil den fantastiske øya St. Lucia dukke opp i synsranda ein eller annan gong mellom 10. og 15. desember. Med oss på turen over Atlanteren har vi hatt Eva og Kurt Haugland. Dei er gode naboar som har vore med på seilturar tidlegare. Kurt har montert alt av elektrisk og elektronisk ombord og er mi solide ”støttekontakt” på området. Desse to blir med oss fram til nyttår.
Fram til omlag 10. mai vil segle rundt mellom øyane her. 30 grader både i vatn og luft!!
Vi kjenner til at nokon vil ta turen over for å vitje oss her borte.

Første etappen på returen vil vere ifrå Antigua til Azorene. Det vil ta omtrent 3 veker, og vi reknar med å vere på denne øygruppa mellom 1. til 15./6. Neste legg vil truleg bli opp til Sør Irland. Denne strekka tek vanlegvis 10-12 dagar.
Vidare heim igjen vi Orkenøyane og Shetland med retur Uskedalen ein eller annan gong mellom 20/7 og 1/8-2006.

For dei som vil kontakte oss er det lettast via ein SMS over satellittelefon:
Gå inn på internett: www. iridium.com/, klikk så på: ”send a satellite message”. Her kan ein sende inntil 160 boktavar i slengen gratis. Vi kan og kontaktast på satellittelefon, men det er svært dyrt ifrå fasttelefon (ca. 25kr./min) og endå dyrare ifrå mobiltelefon.
Åsmund har laga ei eiga heimesida for oss, www.fatuhiva.blogspot.com/, og her kan de klikke inn for å følgje med evt. reisebrev og meldingar. Klikk inn på siste innlegg og ”post a comment”. Det vil vi vere glad for! Ikkje noko som nytt ifrå gamlelandet når ein er i fjerne himmelstrøk. Vi har fått bygd oss ein eigen PC med trådlaust nettverk ombord, så er vi heldige med dette, kan vi ”surfe” rundt på internett i større hamner. Vi kan i prinsippet også bruke satellittelefonen på nettet, men den er saktegåande og dyr, og vil berre brukt til kortare meldingar.
For dei som vil følgje posisjon og framdrift over Atlanteren, så kan de gå inn på www.worldcruising.com/arc/, klikk på engelsk språk og position. Her er også mykje interessant info!

Som de skjønar er det mykje teknikk som kan svikte ombord, men eg trøstar meg med at vi har seil, kompass, logg samt batteridriven GPS og VHF-radio, så vi skal nok greie oss uansett!

Om nokon får lyst på ein tur i varmen, så ta kontakt med oss og sjekk om det høver.
Med helsing Mette og Bjarne